/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οι υπεύθυνοι καταναλωτές


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαρτίου, επισκεφθήκαμε το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης (Ελευθερίου Βενιζέλου 16, Μελίσσια, τηλ: 2106132818) με σκοπό να γνωρίσουμε τα δικαιώματα του καταναλωτή.

Περιηγηθήκαμε στους διαδρόμους του καταστήματος και παρατηρήσαμε διάφορα προϊόντα για να δούμε με ποιο τρόπο θα διαπιστώσουμε την καταλληλότητά τους. Μιλήσαμε για σήματα, κωδικούς και ημερομηνία λήξης, καθώς και με ποιους τρόπους θα κάνουμε τις πιο έξυπνες επιλογές για τις αγορές μας!

 
Οι υπάλληλοι του καταστήματος μας υποδέχθηκαν θερμά, μας έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες και θαύμασαν τις γνώσεις των μικρών καταναλωτών!

Έτσι, φεύγοντας, με χαρά ανταλλάξαμε δώρα και χαμόγελα , γεμάτοι με νέες γνώσεις και γλυκά!

 

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Κατασκευή χαρταετού στο νηπιαγωγείο μας

Στο πλαίσιο της θεματικής «Αποκριά» ζητήσαμε από τους γονείς των νηπίων να μοιραστούν μαζί μας πιθανές γνώσεις γύρω από την παραδοσιακή κατασκευή χαρταετού.
Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκε ένθερμα ο Κώστας Καραδεμήρης, πατέρας της Μαρίνας, ο οποίος ήρθε στο νηπιαγωγείο με το φίλο και συμμαθητή του Χρήστο Δέγγλερη (ηλεκτρολόγος, Λ. Δημοκρατίας 61, Μελίσσια, τηλ. 210 6135902) και μαζί έδειξαν στα παιδιά βήμα – βήμα την κατασκευή του χαρταετού με κέφι και μεράκι.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και προσοχή την
κατασκευή κάνοντας εύστοχες και διευκρινιστικές ερωτήσεις στους «δημιουργούς».
Όταν ο χαρταετός μας ετοιμάστηκε, κατόπιν ψηφοφορίας, του δώσαμε το όνομα αστερούλης, επειδή η διαδικασία κατασκευής του μας θύμιζε αστέρι.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, διοργάνωσε τον Ετήσιο Αποκριάτικο χορό του Σχολείου. Ο χορός έγινε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας και όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί περάσαμε πάρα πολύ ωραία!! Με πολύ κέφι και χορό, με πολλές σερπαντίνες, με ωραίο φαγητό (που μας πρόσφεραν οι χορηγοί μας), με διασκέδαση από 2 υπέροχους κλόουν, που μας πρόσφερε η pizza fan , και φυσικά με πολλά πολλά δώρα , από τα καταστήματα και τους επιχειρηματίες της περιοχής μας!! Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα!



Και φυσικά…. Εκτός από τα παδιά μας, ευχάριστη ήταν η παρουσία των μασκαρεμένων γονιών αλλά και των δασκάλων μας!


 
 
Τα καταστήματα και οι επιχειρηματίες της περιοχής που μας προσφεραν δώρα:
ΩΔΕΙΟ  ΘΑΛΗΣ,TAE KWO DO  (Βουρλιωτάκης), Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων Μελισσίων, La vie, Γκορίτσα Γεωργία (οδοντίατρος), Γκορίτσα Κατερίνα (πνευμονολόγος), Κομμώσεις Christian , Odena jewelry, Φαρμακείο – Σοφία Σχοινά, New sandal Αέρινα, Creperie 78 ,  «Παλμός» Αθλητικά, Kokka Shoes, Κομμωτήριο  hairtips, Flowers hall, Ράμπα, 5 express, Steps, Status, Mr and mrs Bean, Microbio, Ίριδα φωτογραφείο, Βιβλιοπωλείο Monogram, Λεβισιάνου Δέσποινα (αισθητικός), Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, TAE KWO DO (Μπάρκας), Ακαδημία Άθλησης Βορ. Προαστίων, Ales Group Hellas (Κεχαγιά Αμαλία), Κιούσης Γιάννης (οδοντίατρος), DALIA ζαχαροπλαστείο, BAKERS, JOE WEIDER, Γεωργία Ψαλτακη AVON
 

Και φυσικά, οι χορηγοί μας:

Pizza Fan, Φούρνος ΤΣΑΝΟΣ, ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΤΟΣ, Σκλαβενίτης, Bakers

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Γιορτή της Αποκριάς

 
Φέτος στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε την αποκριά με ξεχωριστό τρόπο, διαφορετικό από άλλες χρονιές. Εκτός από το καθιερωμένο αποκριάτικο πάρτι όπου χόρεψαν και διασκέδασαν τα παιδιά, κάθε τμήμα παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο παρουσία γονέων και κηδεμόνων.
 Το 1ο ολοήμερο τμήμα έπαιξε το έργο «Η αλεπού κυρά δασκάλα», ένα μύθο του Αισώπου, διασκευασμένο από την Αλεξάνδρα Κοσκολού





Το 2ο ολοήμερο τμήμα παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο «Ο Αρλεκίνος», μια προσαρμογή της Αλέκας Αρώνη βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ζωρζ Σαρή για τη δύναμη της φαντασίας, της αγάπης και της αισιόδοξης στάσης απέναντι στη ζωή.
 


 
 
Όλα τα παιδιά «έπαιξαν» άψογα τους ρόλους τους σκορπίζοντας συγκίνηση σε γονείς και δασκάλες και αποδεικνύοντας πόσα πολλά μπορούν να πετύχουν παρόλο το μικρό της ηλικίας τους.
 
Στο τέλος της γιορτής πήραν τους χαρταετούς τους και έπαιξαν στην αυλή.

 
 

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Καθαρισμός του Πάρκου της Οδού Θήρας





Οι μικροί οικολόγοι του 1ου νηπιαγωγείου περπάτησαν μέχρι το πάρκο της οδού Θήρας για να το εξερευνήσουν και να το φροντίσουν!

Εκεί μιλήσαμε για τους κανόνες καθαριότητας στα πάρκα, καθώς και τους κανονισμούς που ισχύουν σχετικά με τα ζώα.

Είδαμε σκουπίδια σκορπισμένα παντού και χωρισμένοι σε μικρές ομάδες αναλάβαμε τον καθαρισμό του πάρκου.

Στη συνέχεια παίξαμε ομαδικά παιχνίδια και περήφανοι χαρήκαμε το καθαρό πια πάρκο!


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον τοίχο ...μας!!





Το 1ο νηπιαγωγείο έγινε ακόμα πιο όμορφο χάρη στη μητέρα του Ντιέγκο Ρηγόπουλου κυρία Χουάνα, ζωγράφο, και τη συνεργάτιδά της κα Ερόρα, μητέρα του Άλεξ Χατζηδημητρίου, οι οποίες αφιέρωσαν πολλές εργατοώρες και μεταμόρφωσαν κυριολεκτικά την εξωτερική όψη του σχολείου μας!!!
Τα παιδιά συμμετείχαν κι αυτά χρωματίζοντας τους τοίχους για ένα πιο όμορφο νηπιαγωγείο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;»



Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους υπεύθυνους του θεάτρου «Ελεύθερη έκφραση» (Λέσβου 8 και Απειράνθου 1, Κυψέλη, http://www.eleftheri-ekfrasi.gr/-3/ ) για την ιδιαίτερα ευγενική τους κίνηση να φιλοξενήσουν εντελώς δωρεάν 50 νήπια του νηπιαγωγείου μας στην παράσταση:  « Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;» την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Τη πρωί της ίδιας μέρας διαπιστώθηκε κλοπή στο σχολείο μας, καθώς τα 500 ευρώ που είχαμε συγκεντρώσει για τα εισιτήρια του θεάτρου και του λεωφορείου είχαν κάνει φτερά!!! Καλώντας στο θέατρο για να ακυρώσουμε την κράτησή μας, η υπεύθυνη απάντησε πως η θεατρική παράσταση  θα γίνει δώρο  στην ομάδα μας κι έτσι τα νήπια δεν ένιωσαν το συναίσθημα της ματαίωσης.

Η δραστηριότητα αυτή δε θα είχε πραγματοποιηθεί επίσης χωρίς τη γενναιόδωρη προσφορά του κ. Αλέξανδρου Μουστάκα που με τη σειρά του μας έκανε δώρο τη μεταφορά των παιδιών στο θέατρο!!! (ΑΦΟΙ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΤΕΟΜ ΟΕ, τηλ: 6979167544,

e-mail: moustakas@windoeslive.com – facebook: greek tours moustakas tours)

 

 

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

6 Μαρτίου Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας




Εμείς οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου λέμε ΟΧΙ στη σχολική βία!! Όλοι είμαστε φίλοι!

 

«μπορώ  να είμαι ασφαλής, να είμαι χαρούμενος, να είμαι ευγενικός και να αγαπώ τους φίλους μου»

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Τα βιβλία της Αλεξάνδρας Μπίζη

H κα Αλεξάνδρα Μπίζη επισκέφτηκε το σχολείο μας πριν λίγες μέρες για να μας μιλήσει για τα βιβλία της, που κυκλοφορούν με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!
 
Πολύ παραστατική και με απλά λόγια, εξήγησε στα παιδιά την ιστορία από τα βιβλία της και όλοι μαζί κουβεντιάσαμε πώς το να είσαι διαφορετικός είναι κάτι μοναδικό και όχι κάτι το περίεργο!

Ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε να μας χαρίζετε πάντα τόσο όμορφες ιστορίες, για να μας συντροφεύουν!