/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Οι άθλοι του Ηρακλή


Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου τα παιδιά του 1ου νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν εξωδιδακτική επίσκεψη στο ΘΕΑΤΡΟΝ του ελληνικού κόσμου στην οδό Πειραιώς 254, για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «οι άθλοι του Ηρακλή».

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μας ταξίδεψε στο μαγικό κόσμο του θεάτρου και στους άθλους του Ηρακλή. Η αγαπημένη των παιδιών αναφέρει για την παράσταση:


"Παραμυθένια είναι η αντιμετώπισή μας αλλά συγχρόνως ακριβής. Βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας. Μέσα απ’ αυτή την παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:

                                               
- τη γέννηση του ήρωα
- τη ζωή του
- τους άθλους του
- την καθιέρωση των Ολυμπιακών αγώνων
- το θάνατό του
- και τέλος τη μετάβασή του στον Όλυμπο όπου θα απολαμβάνει όλες τις τιμές και θα ζήσει ανάμεσα στους δώδεκα θεούς ίσος με αυτούς.

 

Την παράσταση υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, με το μοναδικό της ταλέντο να εμπνέει στα παιδιά κάθε ηλικίας την αγάπη για το θέατρο. Είναι μια αφορμή να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες μας σε μια εποχή που τους έχουμε τόση πολλή ανάγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: