/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΧΙΟΝΑΤΗ Η ΚΑΚΟΣΥΝΑΤΗ οικολογικό παραμύθι

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ Β΄ΟΛΟΗΜΕΡΟΤΜΗΜΑΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΧΙΟΝΑΤΗ Η ΚΑΚΟΣΥΝΑΤΗΤο παραμύθι με την όμορφη, αθώα και καλοσυνάτη Χιονάτη το γνωρίζουμε όλοι. Όμως δε γνωρίζουμε μια άλλη εκδοχή. Τί έπαθε η Χιονάτη, όταν έφαγε το δηλητηριασμένο μήλο.

Η κακιά μητριά, μετά από τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες εξόντωσης της μικρής Χιονάτης, έγινε έξαλλη και έβαλε όλη τη μαεστρία της και έφτιαξε το μαγικό δηλητήριο, εφάμιλλο του πιο επικίνδυνου χημικού αποβλήτου της εποχής μας. Μ’ αυτό το δηλητήριο λοιπόν πότισε το μηλαράκι το γνωστό και ξεκίνησε για το δάσος.Η πάντα εύπιστη και αθώα Χιονάτη έφαγε το μήλο που της πρόσφερε η γριούλα, αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς απρόσμενη.

Αντί να πέσει λιπόθυμη περιμένοντας το φιλί του πρίγκιπα, αντίθετα απέκτησε μια μοναδική και παράξενη δύναμη, μια κακή διάθεση, μια καταστροφική μανία απέναντι σε ό,τι αγαπούσε και φρόντιζε μέχρι εκείνη τη μέρα.

Οι επτά καλοί μας νάνοι, που μέχρι τώρα ήταν οι φίλοι της, η οικογένειά της, έγιναν ξαφνικά οι χειρότεροι εχθροί της. Τα δέντρα, τα λουλούδια, τα πουλάκια, τα ζώα του δάσους, τα ποτάμια και τις λίμνες δεν μπορούσε να τα βλέπει, ήθελε να τα καταστρέψει όλα!

Εκείνο το μεσημέρι οι επτά νάνοι επιστρέφοντας από τη δουλειά, βρήκαν μια Χιονάτη διαφορετική, αλλιώτικη, μια Χιονάτη όχι καλοσυνάτη, όπως τη ήξεραν, μια Χιονάτη ΚΑΚΟΣΥΝΑΤΗ.

«Επιτέλους! Φανήκατε τεμπέληδες, ανεπρόκοποι. Ποιος νομίζετε ότι θα κάνει τόσες δουλείες που περιμένουν;» τους φώναξε με μανία.

Οι νάνοι έμειναν άφωνοι, σα να έβλεπαν ένα κακό όνειρο, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

«Χιονάτη, είναι έτοιμο το φαγητό; Είμαστε πολύ πεινασμένοι, τόσο που τ’ αφτιά μας ,άλλα λες και άλλα ακούνε.» τόλμησε να ρωτήσει ο γνωστός μας φαγανούλης .

«Φαγητόοό!! Αν δεν γίνουν οι δουλειές πρώτα δεν θα φάει κανείς»! φώναξε εκείνη έξαλλη.

Οι νάνοι έμειναν να την κοιτούν έκπληκτοι.

«Εμπρός, πάρτε τα τσεκούρια και πηγαίνετε γρήγορα στο δάσος να κόψετε, όσο περισσότερα δέντρα μπορείτε, πριν νυχτώσει. Θέλω μέχρι το τέλος της Άνοιξης, να μου φτιάξετε το μεγαλύτερο ξύλινο παλάτι του κόσμου».Οι νάνοι σαστισμένοι από τη συμπεριφορά της Χιονάτης και παρ’ όλο που ήταν κατάκοποι, πήραν τα τσεκούρια και άρχισαν πάλι δουλειά

Η πραγματική επιθυμία βέβαια της Χιονάτης δεν ήταν το ξύλινο παλάτι, αυτό που ήθελε, ήταν να καταστρέψει το δάσος.

Όσο περνούσε ο καιρός, η Χιονάτη γινόταν όλο και πιο δύστροπη, πιο κακιά, δεν άντεχε τίποτε όμορφο γύρω της.

«Ε! Χοντρέ», φώναξε στο Στρουμπουλό που γνώριζε από ραπτική, «θέλω να μου μαζέψεις όλες τις πεταλούδες του δάσους και να μου ράψεις μ’ αυτέςένα βασιλικό φόρεμα. Τις θέλω μάλιστα ζωντανές να με αερίζουν με τα φτερά τους τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού».

«Φτάνει πια Χιονάτη, θα καταστρέψεις όλη τη φύση χωρίς λόγο!» της είπε με θυμό ο νάνος.

Γι’ αυτή την παρατήρηση η ΚΑΚΟΣΥΝΑΤΗ τον κλείδωσε μια ολόκληρη μέρα νηστικό!

« Ε! εσύ υπναρά, άδειασε αυτή τη σκάφη με τα απόνερα στον ποταμό! Ύστερα έλα να πάρεις και τους κουβάδες με τις ακαθαρσίες που μάζεψα αυτή τη βδομάδα και άδειασέ τους στη λίμνη!»« Μα Χιονάτη μου τα ψαράκια της λίμνης ψόφησαν, δεν έμεινε τίποτα ζωντανό ούτε στον ποταμό. Σταμάτα πια θα τα καταστρέψεις όλα. Τα πουλιά έφυγαν, τα ζώα φοβισμένα τρέχουν να βρουν καταφύγιο σ’ άλλα μέρη» της είπε ο υπναράς , ελπίζοντας ότι θα συνέλθει η Χιονάτη. Η οικολογική καταστροφή ήταν μεγάλη. Το δάσος ερήμωσε. Οι δύστυχοι νάνοι δεν άντεχαν άλλο και παρακαλούσαν μέρα νύχτα το Θεό να ξαναγίνει η Χιονάτη ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΗ και η φύση όμορφη και φιλόξενη, όπως πριν.


Πράγματι, μια μέρα συνέβη το αναπάντεχο. Ένας πρίγκιπας, αναζητώντας λίγη ξεκούραση στο μακρινό του ταξίδι, χτύπησε την πόρτα του ξύλινου παλατιού.

«Είναι κανείς εδώ»; Ακούστηκε μια ευγενική φωνή.

Η Χιονάτη ,αφού κοίταξε από το παραθυράκι της πόρτας, έτριψε με χαρά τα χέρια της.

« Επιτέλους, ένας πρίγκιπας στο παλάτι μου!» είπε.

« Περάστε, καθίστε να ξεκουραστείτε, το παλάτι μου στη διάθεσή σας. Το γεύμα είναι έτοιμο, σε λίγο, αν επιθυμείτε και εσείς, μπορώ να ετοιμάσω το τραπέζι».
Ο πρίγκιπας φυσικά δέχτηκε την πρόσκληση και γευμάτισε με τη Χιονάτη.
Οι νάνοι έλειπαν στην καθημερινή τους εργασία στο δάσος.
Την ώρα που έτρωγαν, ο πρίγκιπας ρώτησε τη Χιονάτη πού οφείλεται η οικολογική καταστροφή της περιοχής. Εκείνη σάστισε, ξεροκατάπιε και τότε συνέβη κάτι απρόσμενο: Η Χιονάτη σωριάστηκε στο πάτωμα και θα είχε πεθάνει από πνιγμό, αν ο πρίγκιπας ως μέλος του Ερυθρού Σταυρού Βασιλείων και Πριγκιπάτων δεν της έδινε τις πρώτες βοήθειες.

Η αμάσητη τροφή που έπνιξε τη Χιονάτη εκσφενδονίστηκε στη στιγμή και μαζί της βγήκε και το κομμάτι από το δηλητηριασμένο μήλο που της είχε δώσει η κακιά της μητριά και ήταν υπεύθυνο για την αλλαγή της συμπεριφοράς της.

Πάνω στην ώρα έφτασαν και οι νάνοι. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Είδαν την καλή τους φίλη να μεταμορφώνεται πάλι σε ΚΑΛΟΣΥΝΑΤΗ. Τώρα έκλαιγαν όλοι από χαρά. Ο πρίγκιπας εντυπωσιασμένος από την ομορφιά και την καλοσύνη της Χιονάτης, τη ζήτησε σε γάμο.

Σαν μέλος των πριγκιπο-οικολόγων που ήταν, υποσχέθηκε στους νάνους ότι θα βοηθούσε να επανορθώσουν την οικολογική καταστροφή του δάσους.

Και έζησαν αυτοί καλά

και η φύση μας καλύτερα!!!