/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Συμμετοχή στην παγκόσμια δράση “Let’s do it world”

Το 1ο νηπιαγωγείο Μελισσίων συμμετείχε για πρώτη φορά στο  «Let's do it Greece, μια παγκόσμια διοργάνωση με  στόχο την  ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε την πανέμορφη πηγή της Αφροδίτης στα Μελίσσια, για να καθαρίσουμε τη γύρω περιοχή από σκουπίδια. Η αναχώρηση έγινε από το νηπιαγωγείο και αφού κάναμε την παραρεμάτια διαδρομή μέσα σ’ ένα καταπληκτικό ανοιξιάτικο, καταπράσινο τοπίο, φτάσαμε στην περίφημη πηγή, όπου όλοι έμειναν έκθαμβοι με την τόση φυσική ομορφιά μέσα στην πόλη των Μελισσίων.  Παιδιά και γονείς συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση, χαρούμενοι που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και να την κάνουν ομορφότερη.
Τα  παιδιά έπαιξαν στο ωραίο φυσικό περιβάλλον κι έστειλαν με το πανό του νηπιαγωγείου μήνυμα σ’ όλους τους περαστικούς: “Μην πετάς τα σκουπίδια σου, μπορεί να μη βρεθεί κάποιος να σου τα μαζέψει”.
 
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το γειτονικό φυτώριο της κας Χρυσάνθης Παραγυιού, που μας ξενάγησε στο χώρο της για να γνωρίσουμε από κοντά αρωματικά φυτά και λουλούδια καθώς και  αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι περασμένες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: