/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Μελίσσια 15/3/2012


Αρ. Πρ.1

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων

http://protomelission.blogspot.com


Προς: κο Τσουχνικά Ηλία

Πρόεδρο Σχολ.Επιτροπής

Α΄βαθμιαςΕκπαίδευσης

Κοιν. : 1. Δήμαρχο, κο Δ.Στεργίου

2. Αντιδήμαρχο κο Π.Μούστρη


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Σε συνέχεια των πολλαπλών συζητήσεων και ενημερώσεων που έχει κάνει η πρόεδρος του Συλλόγου μας κυρία Γκιόκα Θέμις σε όλα τα αρμόδια όργανα, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ενημερώσουμε συνολικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το νηπιαγωγείο μας και χρήζουν της άμεσης παρέμβασής σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το 1ο νηπιαγωγείο Μελισσίων, αποτελεί πρότυπο σχολείο περιβαλλοντικής δράσης βραβευμένο από το Διεθνές Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων με την Πράσινη Σημαία και επίσης βραβευμένο από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για τη συμμετοχή του στα προγράμματά τους το 2004.
Επιπλέον, το νηπιαγωγείο μας είναι το παλαιότερο των Μελισσίων (από το 1985) γεγονός που καθιστά τη συντήρησή του απολύτως αναγκαία.
Η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου κα Σταυρούλα Μιχαλοπούλου έχει επανειλημμένα εγγράφως ενημερώσει όλους τους αρμόδιους για τα θέματα προς επισκευή – αντικατάσταση - επιδιόρθωση χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απευθύνουμε λοιπόν και σε εσάς θερμή παράκληση για τη συνδρομή σας στη βελτίωση της εικόνας του σχολείου μας.

Τα σημαντικότερα προβλήματα του σχολείου μας, που χρήζουν άμεσα την προσοχή σας, είναι τα κάτωθι:

1. Τα φωτιστικά και οι λαμπτήρες είναι παλαιάς τεχνολογίας και τίθεται θέμα ασφάλειας των παιδιών

Εξήντα και πλέον φωτιστικά βρίσκονται στις αίθουσες του σχολείου με τους λαμπτήρες τους γυμνούς κι εκτεθειμένους πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας. Έχουν υπάρξει περιστατικά που λαμπτήρες έχουν φύγει από τη θέση τους και έχουν σπάσει σε χώρους που λίγο πριν έπαιζαν κάποια παιδιά. Τα απαρχαιωμένα αυτά φωτιστικά χρειάζονται άμεσα αντικατάσταση με νέα ανθεκτικά φωτιστικά, με καλύμματα, και με λαμπτήρες οικονομικής ενέργειας, για όλα τα γνωστά πλεονεκτήματά τους, ως προς την αντοχή και την προστασία του περιβάλλοντος!

2. Ανάγκη 15ήμερης επίσκεψης Συνεργείου Καθαριότητας για τον αύλειο χώρο του σχολείου

Τώρα την άνοιξη κι έως το κλείσιμο του σχολείου, που οι μαθητές θα βρίσκονται καθημερινά στον αύλειο χώρο του σχολείου, είναι απαραίτητη η επίσκεψη ενός από τα Συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου κάθε 2 εβδομάδες – κατ’ ελάχιστον – ώστε με ένα μικρό πιεστικό μηχάνημα να είναι δυνατή η ουσιαστική καθαριότητα του αύλειου χώρου.
3. Τα κάγκελα και οι εξώπορτες είναι σκουριασμένα

Το σχολείο χρειάζεται επειγόντως βάψιμο τόσο στα κάγκελα που είναι σκουριασμένα όσο και σε όλη την εξωτερική του όψη, μια και η μόνωση που είχε γίνει πολύ παλαιότερα έχει υποστεί μεγάλες βλάβες.

4. Αντικατάσταση του τάπητα

Ο υπάρχον τάπητας που βρίσκεται στις κούνιες είναι κατεστραμμένος. Στο σχολείο υπάρχει διαθέσιμος τάπητας για την αντικατάσταση του. Χρειαζόμαστε όμως τη συνδρομή σας με την αποστολή του κατάλληλου συνεργείου για την εργασία αυτή καθώς και για την τοποθέτηση τάπητα και στους χώρους κάτω και γύρω από το άλλο όργανο.

5. Η τσουλήθρα είναι επικίνδυνη και σκουριασμένη

Είναι απαραίτητη η απομάκρυνση της από το χώρο καθώς δεν πληρεί καμία απολύτως από τις προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής! Είναι και πολύ απότομη και αρκετά σκουριασμένη! Σε αντικατάσταση της κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση ενός πολυοργάνου για ψυχοκινητικές δραστηριότητες. Μην ξεχνάτε πως συστεγαζόμαστε με το 6ο Νηπιαγωγείο και ο αριθμός των νηπίων στον αύλειο χώρο είναι 70.

6. Αλλαγή των καθισμάτων στις κούνιες

Είναι και αυτά αρκετά σκουριασμένα ενώ παράλληλα δεν πληρούν ούτε αυτά τους κανόνες ασφαλείας.

7. Κίνδυνος ατυχήματος στο μπάνιο

Στους νιπτήρες των μπάνιων, τα στηρίγματα τους είναι αδύναμα και είναι θέμα χρόνου να υποχωρήσουν και να χτυπήσει κάποιος μικρός μαθητής.

8. Ο κάδος του κομπόστ είναι σπασμένος

Ο κάδος έχει σπάσει από πέρυσι και η λειτουργία της κομποστοποίησης γίνεται με δυσκολία πράγμα που δεν εναρμονίζεται με τη περιβαλλοντική εικόνα του σχολείου.

9. Βλάβες σε πόρτες και κλειδαριές

Μετά τη διάρρηξη που υπέστη το σχολείο μας το 2010 έσπασαν κλειδαριές και πόρτες με αποτέλεσμα τα σημάδια να είναι ακόμα εμφανή και τα κλειδώματα όχι λειτουργικά.

10. Σοβαρά προβλήματα μετά από ισχυρή βροχόπτωση

Πάνω από το παράθυρο του γραφείου της προϊσταμένης κρίνεται απαραίτητη η τοποθέτηση μικρού στεγάστρου για την αποφυγή εισροής για μια ακόμη φοράς των υδάτων μετά από μια ισχυρή βροχόπτωση.

Σε αναμονή για την άμεση ανταπόκριση σας στα παραπάνω αιτήματα μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας

Με εκτίμηση

Για τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων

Η Γεν. Γραμματέας Η Πρόεδρος

Φλώρα Μικέλη Θέμις Γκιόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια: