/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

UNICEF

1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων- Σχολείο Υπερασπιστής των παιδιών


Το νηπιαγωγείο μας για πολλά χρόνια ανήκει στην κατηγορία των σχολείων, που εκτός των άλλων προγραμμάτων, εκπονεί και το πρόγραμμα της Unicef σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης « Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών».


Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα προβλήματα των συνομηλίκων τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο και στην ενίσχυση του έργου της Unicef.

Για τη UNICEF η Εκπαίδευση για την Ανάπτυξη είναι μια διαδικασία που προωθεί την ανάπτυξη αξιών όπως η αλληλεγγύη, η ειρήνη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ευαισθησία για το περιβάλλον στα παιδιά και στους νέους ανθρώπους και τους εφοδιάζει με τις γνώσεις και τις ικανότητες που χρειάζονται για να προαγάγουν τις αξίες αυτές φέρνοντας θετικές αλλαγές στη δική τους ζωή και στην κοινωνία που ζουν, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν ,ήταν και η επίσκεψη του σχολείου μας στην Φιλεκπαιδευτική εταιρία στη στοά του βιβλίου, όπου φιλοξενούταν για ένα διάστημα η έκθεσή της .



Αφού περιηγηθήκαμε στην έκθεση και εντοπίσαμε την αφίσα που είχαμε στείλει την περσινή χρονιά στο διαγωνισμό, η υπεύθυνη της εταιρίας ανέλαβε να ενημερώσει την ομάδα μας και όλοι μαζί παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.



Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά.

(Στο site της Unicef υπάρχει αναρτημένο το πρόγραμμα που υλοποίησε το νηπιαγωγείο μας τη χρονιά 2010-2011).


Δεν υπάρχουν σχόλια: