/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..... ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ...

Δράσεις του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων  2011-2012


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων απέδειξε με τις δράσεις της ότι δικαιωματικά το σχολείο της βραβεύτηκε δυο φορές με την πράσινη σημαία και ανήκει στην μεγάλη κατηγορία των οικολογικών σχολείων.
Η περιβαλλοντική ομάδα είναι γραμμένη στην παιδική HELMEPA με αριθ. Ομάδων 1060 και 1061 και καθημερινά δραστηριοποιείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του προγράμματος.
Στις 21 Μαρτίου , μόλις μας επέτρεψε ο καιρός να δούμε λίγο ήλιο, πραγματοποιήσαμε καθαρισμό του κοντινού πάρκου και της παιδικής χαράς. Με την ευκαιρία παίξαμε διάφορα παιχνίδια στο χώρο, αφού το φετινό περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα είναι: « το παιχνίδι ως μέσον περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και άθλησης» . Φορέσαμε λοιπόν τα γάντια μας, πήραμε τις σακούλες μας και σε λίγη ώρα γεμάτοι περηφάνια επιδεικνύαμε τι συγκεντρώσαμε!!!Την επομένη λόγω της παγκόσμιας ημέρας εορτασμού του νερού αποφασίσαμε να τραγουδήσουμε την « Πιρπιρούνα» στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων. Τα κοριτσάκια στολισμένα με στεφάνια από λουλούδια στα μαλλιά και κρατώντας στα χέρια κανάτες και τα αγοράκια κρατώντας ταμπέλες με συνθήματα για το νερό τραγούδησαν την Πιρπιρούνα και καταχειροκροτήθηκαν από μαθητές και δασκάλους, δίνοντας σ’ όλους το μήνυμα για την αναγκαιότητα οικονομίας του νερού.Στις 28 του Μάρτη πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη επίσκεψη στην εταιρία ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε υιοθετήσει μια χελωνίτσα και πήγαμε να γνωρίσουμε από κοντά όλες αυτές που βρίσκονται στο νοσοκομείο για ίαση.


Τα νήπια ξετρελάθηκαν με την ξενάγηση και την ενημέρωση και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα που μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τις καρέτα-

καρέτα.

Στη συνέχεια πήγαμε στην παραλία . Η μέρα ήταν καταπληκτική, η διάθεση όλων άλλαξε μόλις αντικρίσαμε το υπέροχο γαλάζιο χρώμα της θάλασσας. Φορώντας την ταυτότητα και την κονκάρδα της HELMEPA ξεχυθήκαμε κατά μήκος της ακτής και καθαρίσαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της.Μια αναμνηστική φωτογραφία από τη δράση μας.
                                                                  Και τελειώσαμε με ό,τι καλύτερο!! Παιχνίδια στην άμμο!!!Βέβαια οι δραστηριότητές μας σε περιβαλλοντικά θέματα, και όχι μόνο, υλοποιούνται και εντός σχολείου.
Διαβάζουμε πολλά βιβλία και παραμύθια
Γράφουμε μηνύματα και οικοκώδικες
Φτιάχνουμε μόνοι μας ανακυκλωμένο χαρτί
Φτιάχνουμε το δικό μας κομπόστ, έχοντας 2 κάδους κομποστοποίησης, που τους τροφοδοτούμε με όλα τα οργανικά υπολείμματα

Κάνουμε ανακύκλωση μπαταριώνΈχουμε τον καλύτερο λαχανόκηπο και όλες τις εποχές του χρόνου, ό,τι παράγουμε το τρώμε


Ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία για τα διάφορα δρώμενα μοιράζοντας φυλλάδια και τοιχοκολλώντας αφίσες

Πολύ σημαντικές είναι και οι δράσεις μας τη μέρα του περιβάλλοντος, για τις οποίες έχουμε βραβευτεί από διάφορους φορείςΠΑΣΧΑ 2012
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την παραμονή της γιορτής του Πάσχα έγιναν στο 1ο Νηπιαγωγείο οι καθιερωμένες δραστηριότητες, για τον ερχομό της μεγάλης γιορτής. Τα παιδιά και των δύο ολοήμερων τμημάτων έφτιαξαν τα παραδοσιακά κουλούρια , στόλισαν τις λαμπάδες και έβαψαν και τ΄ αβγά.

ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ


Στο 1ο ολοήμερο τμήμα οι νηπιαγωγοί χρησιμοποίησαν φέτος μια καινούργια μέθοδο: τη βαφή των αβγών με γκοφρέ χαρτί.

Κόβεις κομματάκια γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα, τα βρέχεις ελαφρά και τα κολλάς στο ήδη βρασμένο αβγό. Φροντίζεις να βάζεις χαρτιά με έντονα χρώματα, για καλύτερη απόδοση. Αφήνεις να στεγνώσουν και το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό. Εμείς ζηλέψαμε την τεχνική τους και την εφαρμόσαμε και στα σπίτια μας.ΤΑ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ.....


Την Παρασκευή 6 Απριλίου τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις οι μικροί μαθητές βγήκαν στους δρόμους των Μελισσίων και τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Αφού έφτιαξαν τα «Λαζαράκια», τα έβαλαν στα καλαθάκια που είχαν στολίσει με λουλούδια εποχής, και ξεκίνησαν το τραγούδι.
Πρώτα πήγαν στο Δήμαρχο. Στο ισόγειο του μεγάρου τους περίμεναν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Βορρέας , οι οποίοι τους συνεχάρησαν και τους υποσχέθηκαν, πως θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους για τον εξοπλισμό του σχολείου τους.


Ήταν αξιολάτρευτα, εντυπωσίασαν όλο το Μελισσιώτικο λαό.Καλοκαιρινή γιορτήΤην Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς του 1ου ολοήμερου τμήματος του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων με νηπιαγωγούς τις κ .κ. Μιχαλοπούλου Σταυρούλα και Πατσιλίβα Έφη.

Το δρώμενο που έπαιξαν τα παιδιά είχε τίτλο: « Η χελωνίτσα Καρέτα- Καρέτα και το παλιό Φολκσβάγκεν» και ήταν μια διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη διασκευασμένο από την Αλεξάνδρα Κοσκολού, νηπιαγωγού του 1ου Μελισσίων.Τα νήπια στις αρχές της σχολικής χρονιάς είχαν υιοθετήσει μια χελωνίτσα, που τη βάφτισαν Κοχυλένια, και αφιέρωσαν τη γιορτούλα τους στην Καρέτα που γιορτάζεται παγκόσμια στις 23/5.Η μέρα ήταν η πιο βροχερή του Μάη, αλλά δεν εμπόδισε τη διεξαγωγή της γιορτής, που τελικά πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, παρ’ όλες τις αντιξοότητες.

Ο κόσμος που ήρθε να καμαρώσει και να χειροκροτήσει τους λιλιπούτειους ηθοποιούς ήταν πολύς. Τη Δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μούστρης, και στο σύντομο χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στο εκπαιδευτικό προσωπικό, που με τις δράσεις του έχει καταφέρει να εντάξει το νηπιαγωγείο στη μεγάλη κατηγορία των οικολογικών σχολείων, κερδίζοντας δύο φορές την πράσινη σημαία.

Όταν τελείωσε η γιορτή και τα νήπια τραγούδησαν « εμείς του 1ου τα παιδιά θα λέμε όπου κι αν πάμε, πως θα σε προστατεύουμε, Καρέτα σ’ αγαπάμε», εμφανίστηκε η μασκότ ΝΙΡΕΤΑ από την Εταιρία της Μedasset και κατενθουσίασε τα παιδιά με τα παιχνίδια της.
Για το κλείσιμο της βραδιάς η κυρία Σταυρούλα επιφύλασσε μια έκπληξη για την κυρία Έφη. Είχε φτιάξει με τα παιδιά ένα τεράστιο πανό με ευχές για τα γενέθλια της συνεργάτιδάς της και μια υπέροχη τούρτα όμοια με μπουκέτο λουλουδιών, που έφτιαξε η κυρία Βάνια Άγα. 
 
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται, πως όπου υπάρχει καλή συνεργασία γίνονται θαύματα!!!!!!!!!!!!!!Ευχόμαστε και του χρόνου....


Δεν υπάρχουν σχόλια: