/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

« Ημερίδα Αγωγής Υγείας για την υποστήριξη δράσεων κατά της βίας στο σχολείο».

« Ημερίδα Αγωγής Υγείας για την υποστήριξη δράσεων κατά της βίας στο σχολείο».




Την Πέμπτη 1η του Μάρτη η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Β΄ Διεύθυνσης Αθηνών πραγματοποίησε ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς της, με στόχο την υποστήριξη δράσεων στο σχολείο την 6η Μαρτίου, που θα καθιερωθεί σαν Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Μελισσίων 6-9 το απόγευμα και είχε μεγάλη επιτυχία και προσέλευση εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων που ήρθαν να ενημερωθούν για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στο σπίτι και στο σχολείο. Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Διευθυντής εκπαίδευσης της Β΄ Διεύθυνσης Πάρης Βεντήρης, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μελισσίων Παναγιώτης Μούστρης, ο οποίος συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για το έργο της και επαίνεσε ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην ημερίδα.









Παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος , πρώην δάσκαλος , Βασίλης Κωστόπουλος , η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης Μαριάνθη Καραγιαννάκου, η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων Μιχαλοπούλου Σταυρούλα, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων Θέμις Γκιόκα καθώς και γονείς από το 1ο Νηπ/γείο.





Η ημερίδα είχε κεντρικό σύνθημα « Αναγνωρίζω, Αρνούμαι, Αντιδρώ στη βία στο σχολείο» και πλαισιώθηκε με τις εισηγήσεις των συγγραφέων- εκπαιδευτικών¨









1. Βαγγέλη Ηλιόπουλου που παρουσίασε τα βιβλία του « Μίλα μη φοβάσαι!» έκδοση Ε. Ψ. Υ. Π. Ε. και « Delete στον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό» έκδοση Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.

2. Μερκούρη Αυτζή που παρουσίασε το βιβλίο του « Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

3. Μαρίας Ρουσάκη που παρουσίασε το βιβλίο της « Ο νταής του σχολικού» από τις εκδόσεις Ψυχογιός

4. Γιώτας Αλεξάνδρου, που παρουσίασε το βιβλίο της « Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των Θαλασσών» από τις εκδόσεις SUSAETA και έπαιξε και κουκλοθέατρο.





Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη της Αγωγής Υγείας κα Λίτσα Σιαφαρίκα , για την υλοποίησης αυτής της επιτυχημένης εκδήλωσης, που έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να αντιληφθούμε τρόπους για την αντιμετώπιση της βίας στα παιδιά μας.

Όλοι εμείς θα είμαστε εδώ αρωγοί και υποστηρικτές τέτοιων εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: