/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Το νηπιαγωγείο μας κάνει Σποροφύτευση


Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στη σποροφύτευση που διοργάνωσε η ΕΕΠΦ στο καμένο δάσος της Πεντέλης, στο χώρο πίσω από το ΠΙΚΠΑ. Το νηπιαγωγείο μας ανήκει στο δίκτυο της ΕΕΠΦ «Μαθαίνω για τα δάση» και για τις δράσεις του έχει βραβευτεί πολλές φορές από διάφορους φορείς.

Τα νήπια συνόδευαν οι νηπιαγωγοί τους Μιχαλοπούλου Σταυρούλα και Κοσκολού Αλεξάνδρα.  Φτάσαμε στο χώρο της Πεντέλης στις 9.30 π. μ. και με σύμμαχό μας τον καλό καιρό, παρ’ όλες τις προβλέψεις της ΕΜΥ για βροχοπτώσεις, ξεκινήσαμε τη φύτευση βελανιδιών. Τα νήπια εφοδιασμένα με μικρά σκαλιστήρια και φτυαράκια άνοιγαν λακκούβες στο έδαφος και, αφού τοποθετούσαν 3 σπόρους βελανιδιών, σκέπαζαν με χώμα περιμένοντας τη βροχή να τα ποτίσει, για να πιάσουν. Για μια ακόμη φορά η τύχη ήταν με το μέρος μας, γιατί την άλλη μέρα η ευλογημένη βροχή πότισε τα σποράκια μας και τώρα είμαστε σίγουροι ότι  σποροφύτευση θα έχει επιτυχία.



Τα νήπια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το βουνό της Πεντέλης, να μάθουν για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες της πυρκαγιάς στο δάσος  και να προβληματιστούν όσον αφορά την  προστασία του.


 
Επίσης ευαισθητοποιήθηκαν με την ύπαρξη σκουπιδιών στο χώρο της δράσης μας και καθάρισαν τη γύρω περιοχή



Στο τέλος όλα τα συμμετέχοντα σχολεία παρουσίασαν κάποιο δρώμενο, σχετικό με τη διαδικασία της σποροφύτευσης. Τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων έπαιξαν δύο παιχνίδια και τραγούδησαν «τα σποράκια».

 

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ που συμμετείχαν σ’ αυτή τη δράση και βοήθησαν με τη στάση τους στην αναγέννηση της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: