/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δ.ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ "LITTER LESS" 2013-2014-ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


 Σας ενημερώσουμε ότι το σχολείο μας έχει επιλεχθεί για να συμμετάσχει στη Διεθνή εκστρατεία “Litter Less” 2013-2014 που ξεκινάει το Νοέμβριο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία».

Κάθε σχολείο θα λάβει ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της δράσης “Litter Less”. Το ποσό αυτό θα δοθεί σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία μέχρι και το Δεκέμβριο .

 


 

Το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,  σε συνεργασία με το Ίδρυμα Wrigley διοργανώνει την εκστρατεία “Litter Less”. Η εκστρατεία αυτή απευθύνεται σε Δημοτικά Σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία».

Πώς λειτουργεί η εκστρατεία “Litter Less”

Τα συμμετέχοντα σχολεία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία των 7 βημάτων του Δικτύου, μπορούν:

  • Να οργανώσουν μια εκδήλωση στο πλαίσιο της καμπάνιας, π.χ. μια ημέρα καθαρισμού του σχολείου ή της γειτονιάς ή καταγραφή των σκουπιδιών στη γειτονιά τους
  • Να δημιουργήσουν, με αφορμή τη δράση Litter Less, έναν οικοκώδικα σχετικό με τα απορρίμματα, ένα διαφημιστικό σλόγκαν ή ένα video που θα αφορά στη μείωση των απορριμμάτων στο σχολικό χώρο (όπως μείωση συσκευασιών τροφίμων κτλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: