/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ "ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ΄"


Στις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ θα επισκεφτούμε το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ.

Θα ακολούθησουν  τα μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης μέσα από τα πλούσια εκθέματα που διαθέτει το Μουσείο.  Εκθέματα, που όλα τους αποτελούν προσφορά των συμπολιτών μας από όλες τις γωνιές της πατρίδας μας και που αναδεικνύουν ανάγλυφα τον τρόπο ζωής των παππούδων μας.


απο παλιότερη επίσκεψη του σχολείου στο ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ


Διαβάστε  περισσότερα για το ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ στην ανακοίνωση της προέδρου του Δ.Σ κας Γιώτας Λαμπίρη- Καλυβιώτη.
.............................................................................................................

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΑΠΟ 
http://paratiritirio-penteli.blogspot.com/2011/03/blog-post_07.html


Το 1ο Νηπιαγωγείο στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο


Σαράντα λιλιπούτειοι επισκέπτες από το 1ο Νηπιαγωγείο της Δημοτ. Κοινότητας Μελισσίων του Δήμου Πεντελικού, συνοδευόμενοι από τις νηπιαγωγούς τους, κ.κ. Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Άννα Σούφη, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 17 Μαρτίου το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μελισσίων. Τους καλωσόρισαν η κα Γιώτα Λαμπίρη – Καλυβιώτη, φιλόλογος και πρόεδρος του Πολιτισμικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μελισσίων καθώς και η κα Τούλα Γιαννάκη – Μπασέτα, νηπιαγωγός και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, η οποία ανέλαβε και τη δίωρη ξενάγηση των νηπίων με το μοναδικό της τρόπο που πάντα μαγεύει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους.

Τα νήπια, ζωηρά και παρατηρητικά, με το ενδιαφέρον, την περιέργεια και τις ερωτήσεις τους, ακολούθησαν τα μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης μέσα από τα πλούσια εκθέματα που διαθέτει το Μουσείο μας, και έμαθαν για τα παλιά επαγγέλματα, τους τεχνίτες, τα εργαλεία τους και τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή του λαού. Άκουσαν για τη ζωή της παλιάς οικογένειας μέσα και έξω από το σπίτι, για τις ασχολίες, τις χαρές και τις λύπες της.

Προσδοκούμε ότι και οι συνδημότες της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης σύντομα θα ανταποκριθούν στο πολιτισμικό κάλεσμα, τόσο για επίσκεψη του Μουσείου (είσοδος ελεύθερη), όσο και για τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό του. Έτσι, ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Πεντελικού, και όλοι να καμαρώνουμε και να απολαμβάνουμε το πολιτισμικό αποτέλεσμα που μας ενώνει.

Γιώτα Λαμπίρη Καλυβιώτη

Πρόεδρος του Πολιτισμικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μελισσίων

Αναρτήθηκε από ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ στις 12:32








Δεν υπάρχουν σχόλια: