/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ





Τα παιδιά του 

1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 


την ΠΕΜΠΤΗ  2  ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ώρα 19:00



σας προσκαλούν
 στην  καλοκαιρινή γιορτή τους,
με θέμα


"ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ"


κατά την διάρκεια της γιορτής θα γίνει και η έπαρση της
ΠΡΑΣΙΝΗΣ  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΣΗΜΑΙΑΣ
που κέρδισαν και φέτος απο την
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
και το διεθνές δίκτυο ECO - SCHOOLS.

.................................................................................................................................
 Στην αυλή του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων έγινε η έπαρση της πράσινης σημαίας των οικολογικών σχολείων (eco schools) με την οποία βραβεύτηκε το νηπιαγωγείο από την ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης), για τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούν οι νηπιαγωγοί του.







Η βράβευση έγινε το Σάββατο 9.4.2011 στο αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη σε μια λαμπρή τελετή παρουσία του δημάρχου Αθηναίων και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης Πειραιά και η Α’ Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.





Αυτή ήταν η δεύτερη τιμητική διάκριση του Νηπιαγωγείου ( η προηγούμενη ήταν στις 17.11.2007), με την οποία του δόθηκε η ευκαιρία να μπει στη μεγάλη κατηγορία των οικολογικών σχολείων.




Τη γιορτή διοργάνωσαν οι τέσσερις νηπιαγωγοί και των δύο ολοήμερων τμημάτων και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα με θέματα τη θάλασσα και το δάσος.
 Οι μικροί μαθητές ήταν αξιοθαύμαστοι και δικαιωματικά εισέπραξαν θερμά χειροκροτήματα από το πλήθος των παρευρισκόμενων.






Τη γιορτή άνοιξαν οι υπεύθυνες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας κ. κ. Σοφία Καινούργιου και Μαριάννα Χατζημιχαήλ, που είναι η ψυχή της περιβαλλοντικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση της Β΄ Διεύθυνσης,





και την έπαρση της πράσινης σημαίας έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου, κ. Ηλίας Αντωνόπουλος.






Στην εκδήλωση, εκτός από τους γονείς και κηδεμόνες των νηπίων και προνηπίων του νηπιαγωγείου, παρευρέθη πλήθος κόσμου που συνεχάρη τα παιδιά και τις δασκάλες τους για την οικολογική τους συνείδηση και για τα τόσα μηνύματα που περιείχαν τα θεατρικά τους.
«Δάσος τα δέντρα σου αγκαλιάζω, λόγο σου δίνω και σου τάζω, προστάτης φίλος σου θα γίνω κακό να πάθεις δε θ’ αφήνω»
και
« Μαζί ελάτε όλοι σας και όλοι αδερφωμένοι, δώστε ελπίδα και χαρά η φύση περιμένει»
 ήταν μερικά από τα λόγια που τραγούδησαν οι μικροί λιλιπούτειοι , κάνοντας τον κόσμο να κλάψει από συγκίνηση.






Παρευρέθησαν επίσης
ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Καβουρίδης ως εκπρόσωπος του Δήμου Πεντέλης
και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Κωστόπουλος και Νίκος Τόλιος.
 Επίσης ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κρουστάλλης,
καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου «Προστασία» κ. Απόστολος Αϊβαλιώτης.





Οι παριστάμενοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στις δασκάλες και στους μαθητές- τριες του 1ου Νηπιαγωγείου και εξέφρασαν την ελπίδα η Δημοτική αρχή να σταθεί αρωγός στο έργο τους, για τη στήριξη ενός σχολείου που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.











Δεν υπάρχουν σχόλια: