/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

"ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ !!!!"


 η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ
την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008


έγραφε.......

 "Το 1ο Νηπιαγωγείο για το Περιβάλλον (ΜΕΛΙΣΣΙΑ)
Από τις αρχές Φεβρουαρίου, στο 1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων η πράσινη σημαία των οικολογικών σχολείων κυματίζει δίπλα στην Ελληνική. Την ύψωσαν τα νήπια και τα προνήπια, διαμηνύοντας στους μεγάλους ότι «δρόμο δεν έχετε άλλον, σώστε το Περιβάλλον», αλλά και διατυπώνοντας την ευχή πώς «τούτη η πράσινη σημαία να μας κάνει μια παρέα».
Οι λιλιπούτειοι οραματιστές, όπως είχε γράψει η «Α», είχαν βραβευτεί τον Νοέμβριο του 2007, ενώ η ένταξή τους στην οικογένεια των οικολογικών σχολείων γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του δημάρχου Μανώλη Γραφάκου, των αντιδημάρχων Φώτη Χρυσικού και Ραλλού Τραγέλλη - Ξανθοπούλου, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών του ∆ημοτικού που είχαν φοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια στο 1ο Νηπιαγωγείο.
Τα παιδιά παρουσίασαν -και καταχειροκροτήθηκαν- ένα δρώμενο με θέμα την ανακύκλωση και το «κομπόστ» που φτιάχνουν στην αυλή του νηπιαγωγείου, υποχρεώνοντας τους γονείς τους να μην πετάνε τίποτα από τα οργανικά υπολείμματα του σπιτιού, αλλά να τα φέρουν στο σχολείο και να φτιάχνουν οικολογικό λίπασμα.
Το 1ο Νηπιαγωγείο εκπονεί φέτος (2008-2009) το πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα δάση», το οποίο είναι ένα διεθνές δίκτυο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που συντονίζεται στη χώρα μας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)."


Σήμερα ήταν η ημέρα που η προσπάθεια που ξεκίνησε τότε , ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο...

Ήταν πραγματικά συγκλονιστικό  αυτό που συνέβη μπροστά στα μάτια μας.... 

Τα   σχολεία που βραβεύτηκαν ,  πρωτ/θμιας και δευτ/θμιας εκπαίδευσης απο όλη την χώρα , παρουσίασαν με κάποιο τρόπο τις δουλειές τους .

         ·         1ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων
  •  2ο Νηπιαγωγείο Ν. Ερυθραίας
  •  13ο  Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
  •   4ο Γυμνάσιο Λαμίας
  • 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης

    Όλοι γεμίσαμε υπερηφάνεια γιατί από αυτά τα παιδιά θα βγούν  οι μελλοντικοί πολίτες , πολιτικοί , ηγέτες , πρωτοπόροι , δημιουργοί ... και μια ελπίδα γεννήθηκε μέσα μας...
    Έχουμε μεγάλη ευθύνη,  αφού δεν τους κάνουμε τον κόσμο καλύτερο , να τα αφήσουμε να φτιάξουν  τον κόσμο που τους αξίζει.. και τους αξίζει Ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΚΌΣΜΟΣ .



(Το τραγούδι της παρουσίασης μας)

Τα δάση είναι πηγή ζωής και θυσαυρός της γής μας
πως θα υπαρχουν πάντοτε αυτή είναι η ευχή μας

Μυρίστε τα λουλούδια του την ευωδιά σκορπίζουν
νερά καθάρια τρέχουνε ποτάμια κελαρύζουν

Έντομα ζώα ζούνε εδώ πουλάκια κελαιδούνε
μα να συμβούν οι συμφορές καθόλου δεν αργούνε

Το δάσος θελει σεβασμό αιώνες για να ζήσει
κι αν είσαι ανθρωπος σοφός προστάτεψε τη φυση

Να το χαρείς στις εκδρομές κι εσύ και τα παιδιά σου
να είναι η ελπίδα σου , η ανάσα και η χαρά σου

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ !!!!

(στίχοι Αλεξάνδρα Κοσκόλου)



Τα 20 νηπιαγωγάκια μας , ζωντανεύοντας ένα ΔΆΣΟΣ με δέντρα , λουλούδια , ζώα , τραγουδώντας με την μουσική συνοδεία της φίλης του σχολείου μας κας Πόπης Σκιαδά με το ακορντεόν της και σε στίχους της υπέροχης και πάντα δίπλα μας εκπαιδευτικού και συγγραφέως κας Αλεξάνδρας Κοσκόλου , καθήλωσαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: