/


Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΣΠΟΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ



" Στις 11 Νοεμβρίου 2010 το πρωί, ημέρα Πέμπτη, ντυθήκαμε κατάλληλα, πήραμε τα σκαλιστήρια και τα φτυαράκια μας και ανεβήκαμε στο βουνό της Πεντέλης, πίσω από το νοσοκομείο Παίδων. Είμαστε μια ομάδα 22 λιλιπούτειων οικολόγων και μιας νηπιαγωγού, που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση των υπευθύνων περιβαλλοντικής αγωγής της Β΄ Διεύθυνσης για σποροφύτευση. Τη δραστηριότητα οργάνωσε η ΕΕΠΦ, σε μια προσπάθεια ανάπλασης του καμένου δάσους στο Πεντελικό βουνό.


Η μέρα ήταν καταπληκτική. Όταν φτάσαμε στο σημείο συνάντησης, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το δεκατιανό μας στο όμορφο τοπίο και να γνωριστούμε με δασκάλους και μαθητές άλλων σχολείων, που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.


Οι κυρίες Καινούργιου και Χατζημιχαήλ μας έδωσαν ένα σάκο με βελανίδια και ytξεχυθήκαμε στην πλαγιά, για να βρούμε το καταλληλότερο μέρος για το φύτεμα των καρπών. Διαλέξαμε μέρος με μαλακό χώμα, σκάψαμε λακκούβες και ρίξαμε μέσα τα βελανίδια. Τα σκεπάσαμε και βάλαμε σημάδια, για να θυμόμαστε που είχαμε φυτέψει. Όταν τελείωσε η διαδικασία, ο εκπρόσωπος της ΕΕΠΦ κος Σφήκας μίλησε σε όλους μας για την αξία της αναδάσωσης.


Τα νήπια ευχαριστήθηκαν πολύ, έπαιξαν, έτρεξαν, μάζεψαν κυκλάμινα. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το βουνό, να αντιληφθούν τις επιπτώσεις μιας πυρκαγιάς και να κατανοήσουν την αναγκαιότητα προστασίας του δάσους. Στην επιστροφή μαζέψαμε διάφορα υλικά, για να κάνουμε χειροτεχνικές εργασίες στο σχολείο μας.


Και επειδή ένα σποράκι για να μεγαλώσει εκτός από το χώμα, τον ήλιο και τον αέρα, χρειάζεται και νερό, η φύση φρόντισε γι’ αυτό. Την επομένη ημέρα έβρεξε τόσο πολύ, που τα σποράκια μας εξασφάλισαν τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης!!! Τώρα αυτό που απομένει, είναι να επισκεφθούμε το βουνό την άνοιξη, για να δούμε την εξέλιξη των σπόρων μας."

Γράφει η  

κ.Σταυρούλα Μιχαλοπούλου

νηπιαγωγός- προϊσταμένη
του 1ου Νηπ/γείου Μελισσίων




Δεν υπάρχουν σχόλια: